Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Περιηγηθείτε στη Γερμανία με το Google Street View


Διαθέσιμο είναι πλέον το Google Street View και για τη Γερμανία, και πιο συγκεκριμένα για 20 γερμανικές πόλεις: το Βερολίνο, το Μπίλεφελντ, το Ντουιζμπουργκ, το Μπόχουμ, τη Βόννη, τη Βρέμη, το Ντίσελντορφ, τη Εσση, τη Φραγκφούρτη, το Αμβούργο, το Ανόβερο, την Κολωνία, τη Λειψία, το Μανχάιμ, το Μόναχο, τη Νυρεμβέργη, τη Στουτγάρδη, το Ντόρμουντ, τη Δρέσδη και το Βούπερταλ.
Περισσότερα απο 244.000 νοικοκυριά  επέλεξαν να μην εμφανίζονται στην υπηρεσία Google Street View, αντιπροσωπεύοντας το 2,89% του συνόλου των 8.400.000 που είχαν "χαρτογραφηθεί" από την υπηρεσία της Google. Το ποσοστό ενστάσεων είναι πάντως σημαντικά χαμηλότερο απ΄ό,τι αναμένετο από τις αρχικές αντιδράσεις των πολιτών. Παλαιότερη δημοσκόπηση της εφημερίδας Bild am Sonntag είχε διαπιστώσει ότι το 52% των Γερμανών ήταν αντίθετοι στην εμφάνιση των σπιτιών τους στο Street View.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=215838

Mετατροπή κειμένου σε ομιλία





Text-to-Speach εφαρμογή: Επιλέξτε τη γερμανική γλώσσα, γράψτε το κείμενο σας και ακούστε το κείμενο! Θα εντυπωσιαστείτε από τη φυσικότητα του αποτελέσματος...
http://www.acapela-group.com/text-to-speech-interactive-demo.html

Δοκιμάστε και τις άλλες εφαρμογές - παιχνιδάκια. Η πιο χρήσιμη ίσως είναι το memory squid, παιχνίδι μνήμης που θα σας βοηθήσει και στην προφορά.
http://acapela.tv/en/talking-card/Memory/







Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Το μεγαλύτερο επίθετο στη Γερμανία


Ένας Γερμανός, ονόματι Bernd Ottovordemgentschenfelde, θα μπει σύντομα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο άντρας με το μεγαλύτερο επίθετο στη Γερμανία.

Ο 45χρονος Γερμανός από τη Ρηνανία, δήλωσε πως αντιμετωπίζει συνέχεια πρόβλημα με το επίθετό του όταν πρόκειται να συμπληρώσει επίσημα έγγραφα, ενώ το επίθετό του δεν χωράει να αναγραφεί ούτε στα πλάγια του επαγγελματικού του οχήματος.

Πολλές φορές χρειάζεται να μικρύνει το επίθετό του για τις πιστωτικές κάρτες, ενώ η σύζυγός του Sylvia και η κόρη του Nadine προχώρησαν σε επίσημη σμίκρυνση του επιθέτου τους σε Gentschenfelde.

Η Judth Schwanke, ειδική ονοματολόγος στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, επιβεβαιώνει πως ο κύριος Ottovordemgentschenfelde έχει το μακροσκελέστερο καταγεγραμμένο επίθετο, με 24 γράμματα.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/misc/668105.html

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου

 
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Φορώντας προστατευτικές μάσκες γερμανοί συντηρητές μνημείων ελέγχουν με προσοχή μήπως υπάρχουν φθορές στο τέθριππο άρμα που κοσμεί την ιστορική Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο. Το διάσημο σύμβολο της γερμανικής πρωτεύουσας, το οποίο φιλοτεχνήθηκε το 1790 με βάση ένα φημισμένο αρχαίο γλυπτό που άλλοτε κοσμούσε τον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης και σήμερα κοσμεί τη βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, υποφέρει και αυτό από τις αλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες: οι Αρχές της πόλης εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε νέα συντήρηση του μνημείου, μετά την τελευταία που έγινε το 2001 και την πρώτη που είχε κάνει το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας το 1958. (ΕΡΑ/ΜΑRΙUS ΒΕCΚΕR)

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=79&la=1#ixzz148AarLvo