Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ελβετική κουζίνα: Rösti


Τυπικό πρωινό των αγροτών στο καντόνι της Βέρνης άλλοτε, θεωρείται σήμερα από πολλούς το εθνικό πιάτο των Ελβετών
Οδηγίες
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε από βραδύς.
Την επόμενη μέρα τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τις αλατίζουμε ανά στρώσεις ενώ τις τρίβουμε.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε το 1/3 του βουτύρου, το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πατάμε με την σπάτουλα και τηγανίζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μαζεύουμε τις πατάτες από τα τοιχώματα του τηγανιού με την σπάτουλα γύρω-γύρω έτσι ώστε να κάνουμε χώρο και προσθέτουμε άλλο 1/3 του βουτύρου.
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο το τηγάνι και τηγανίζουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί χρυσή κρούστα στη πλευρά που τηγανίζεται.
Με τη βοήθεια του πιάτου αναποδογυρίζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο γύρω-γύρω και τηγανίζουμε ξεσκέπαστα για άλλα 10 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται ζεστό μόνο του ή σαν συνοδευτικό. Μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί, ζαμπόν, ακόμα και 1-2 κουταλιές σούπας γάλα.
δείτε βίντεο

Διαβάστε περισότερο: Rösti  http://www.sintagespareas.gr/sintages/rc3b6sti-elbetiko-rousti.html#ixzz1MRMxmGET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου