Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Παραδοσιακό Glühwein για τις γιορτές

Το Glühwein είναι ζεστό αρωματισμένο κόκκινο κρασί  και  πίνεται στις γερμανόφωνες χώρες όλο το χειμώνα, αλλά πολύ περισσότερο  την περίοδο των Χριστουγέννων.


Προετοιμασία:
Χρησιμοποιείστε ένα Cabernet Sauvignon ή Μerlot ή Ξινόμαυρο ή ένα αντίστοιχο κόκκινο κρασί που να έχει σώμα. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό αλλά θα πρέπει να είναι τόσο καλό ώστε να πίνεται μόνο του σε θερμοκρασία δωματίου. Ένα κακό κρασί όταν ζεσταθεί είναι δυο φορές για πέταμα. Χρησιμοποιήστε σκεύος αντικολλητικό ή ανοξείδωτο ή κεραμικό ή pyrex, όχι αλουμινένιο ούτε από κράμα χαλκού. Τέλος, το κρασί πρέπει να ζεσταθεί όχι να βράσει.
Υλικά
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 πορτοκάλι σε φέτες
1 λεμόνι σε φέτες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1/2 φλ. brandy
2/3 φλ. μέλι
12 γαρύφαλα
4 ξυλάκια κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για το γαρνίρισμα στα ποτήρια
μακριά ξυλάκια κανέλας
Παρασκευή: 
Ρίχνετε το κρασί σε βαθύ σκεύος και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Μόλις αρχίσει να ζεστένεται αλλά προσοχή, πριν αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το μέλι και χαμηλώνετε την φωτιά στο ελάχιστο του ελάχιστου. Ανακατεύετε ελαφρά να διαλυθεί το μέλι και το αφήνετε στη φωτιά για 20-25 λεπτά.
Σερβίρισμα:
Aφαιρείτε από το κρασί τις φέτες πορτοκαλιού και σουρώνετε σε ποτήρια το υπόλοιπο. Βάζετε σε κάθε ποτήρι μια φέτα πορτοκάλι και ένα ψηλόλιγνο μπαστουνάκι κανέλας.

Πηγή: http://www.pandespani.com/2010/gluhwein-austria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου