Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

«Έφυγε» ο Πάουλ το χταπόδι


Yπήρξε σίγουρα το πιο διάσημο χταπόδι στον κόσμο. Ο Πάουλ, πρωταγωνιστής των στοιχηματικών προβλέψεων κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, απεβίωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ενυδρείου του Ομπερχάουζεν.
Ο Πάουλ έγινε παγκοσμίως γνωστός, προβλέποντας το καλοκαίρι που μας πέρασε σωστά τους νικητές σε όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Γερμανίας, αλλά και τον νικητή του τελικού μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ενυδρείου «Sea Life», στη διάρκεια ενός «χρησμού» του Πάουλ, «μόλις που μπορούσες να στριμώξεις ένα φύλλο τράπουλας ανάμεσα στις κάμερες που είχαν μαζευτεί».
Ο Στέφαν Πορβόλ γνωστοποίησε ότι ο θάνατος του χταποδιού προήλθε προφανώς από φυσικά αίτια τη νύχτα. «Μας παρηγορεί το γεγονός ότι είχε μια όμορφη ζωή εδώ, όπως και ότι η φροντίδα που του παρασχέθηκε από το αφοσιωμένο προσωπικό μας δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη».
Στην ανακοίνωση του ενυδρείου γίνεται, τέλος, ιδιαίτερη αναφορά στο μόνιμο κέντρο διάσωσης της θαλάσσιας χελώνας, το οποίο ιδρύθηκε στη Ζάκυνθο εν μέρει μέσω δωρεών που έγιναν στο όνομα του Πάουλ.
Πηγή: http://news.pathfinder.gr/misc/664008.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου