Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

«Θαύμα της Βέρνης» Βάσιμες ενστάσεις για το αν ήταν «θαύμα»


Οι φήμες που υπήρχαν για τη Δυτική Γερμανία του 1954 αποδείχθηκαν αληθινές, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα του Πανεπιστημίου της Λειψίας. Οπως υποστηρίζει το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο οι παίκτες της Δυτικής Γερμανίας στον τελικό του Μουντιάλ του 1954 ενδέχεται να είχαν καταναλώσει την ουσία μεθαμφεταμίνη (βασικό συστατικό στο περίφημο pervitine). 
Οι φήμες για το συγκεκριμένο θέμα οργιάζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενώ μερικοί παίκτες έχουν παραδεχθεί ότι τους έγινε ενδοφλέβια ένεση κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ελβετίας, πιστεύοντας όμως ότι πρόκειται για βιταμίνη C.
«Υπάρχει ενδεχόμενο να είχαν πάρει pervitine αντί για βιταμίνη C» υποστηρίζει ο Ερικ Εγκερς, ένας εκ των ερευνητών.
Οι δυτικογερμανοί παρά το γεγονός ότι έχαναν με 0-2, κατάφεραν κι έκαναν την επική ανατροπή κερδίζοντας με 3-2 τελικά, παρά το γεγονός ότι είχαν συντριβεί από τους Ούγγρους του Φέρεντς Πούσκας με 8-3 στη φάση των ομίλων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το pervitine ήταν ένα χάπι το οποίο χρησιμοποιούσε ο Αδόλφος Χίλτερ για να δημιουργήσει υπερστρατιώτες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι επιδράσεις του συγκεκριμένου χαπιού είναι ανάλογες με την υπερβολική έκκριση αδρεναλίνης από τον οργανισμό.
Πάντα υπήρχαν υποψίες για το λεγόμενο θαύμα της Βέρνης, καθώς οι παίκτες τη συγκεκριμένης ομάδας, μετά το Μουντιάλ, προσβλήθηκαν από ίκτερο και είχαν προβλήματα με το συκώτι τους.

Δείτε την ταινία ¨Το θαύμα της Βέρνης¨

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=5&artId=363420&dt=27/10/2010#ixzz13YbChsq4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου