Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

100 χρόνια ελληνογερμανικών εμπορικών συναλλαγών μέσα από τη διαφήμιση…


Μια αναδρομή στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, όπως αυτές καταγράφηκαν μέσα από εκατό περίπου διαφημιστικές αφίσες προϊόντων (από τις κορινθιακές σταφίδες και τα χιώτικα μανταρίνια έως τα κρασιά του Ρήνου και την μπίρα του Μονάχου) επιχειρείται από την έκθεση «1870-1970: Ένας αιώνας Ελληνογερμανικού Εμπορίου στον Καθρέφτη της Διαφήμισης».
Αφετηρία είναι το 1870 όταν τα καλά εστιατόρια της Αθήνας άρχισαν να σερβίρουν κρασιά του Ρήνου και μπίρα Μονάχου, ενώ κορινθιακές σταφίδες πωλούνταν σε γερμανικά καταστήματα. Ύστερα προστέθηκαν οικιακές συσκευές, φάρμακα και αυτοκίνητα, ενώ στη Γερμανία έγιναν δημοφιλή τα τσιγάρα από εργοστάσια που ίδρυσαν Έλληνες μετανάστες.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου και διοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε-Κέντρο Γκαίτε Πάτρας και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, καθώς και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας.

Η είσοδος στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας είναι ελεύθερη για όλους και λειτουργεί για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00.
Περισσότερες σχετικές με το Μουσείο πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Πηγή: http://www.designmag.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου